Over ons

La Petite Fabriek is meer dan
een heringerichte vierkantshoeve.

Het is een verhaal dat via een tussenstop in de Franse Cevennes naar Froyennes leidt. Langs heel wat helpende handen, ambachtslui met vakkennis en liefde voor de stiel. Langs Marokkaanse coöperatieven en Portugese vrienden ook. Het is een verhaal dat jaren in beslag neemt, nog steeds volop groeit en waarvoor een avond aan onze gezellige bar amper volstaat.

Image

Sociale werkplaats Constructief, vzw Bolwerk en de meisjes van Si-Projects krijgen daarin hun eigen hoofdstuk, net zoals alle andere fantastische mensen die er hun aandeel in hebben.

Het is van bij de start de bedoeling geweest van La Petite Fabriek een ontmoetingsplaats te maken. Een kruispunt van culturen en ideeën, die vanuit de vier hoeken deze richting uitkomen. Voor blijvers en toevallige passanten. Voor medewerkers en gasten. Voor iedereen die op zoek is naar een huis en een thuis.

Deze mensen maken La Petite Fabriek:

Fien is de bezielster. Een onderneemster met een hart. Mama van drie, sociaal geëngageerde gastvrouw en drijvende kracht. Ze droomt gelukkig niet alleen en realiseert haar dromen samen met anderen. 

Yolande maakt de beste soep van de streek, iets wat ze in Polen van haar moeder leerde. Ze ontvangt de gasten, legt ze in de watten, geeft hen graag een supergevoel en ziet ze nog liever snel terugkeren. 

Francoise is de ancien(ne) van de bende. Een poetsmaniak die van lekkere geuren houdt en ‘s morgens bergen verzet en haar pensioen gewoon uitstelt omdat ze van de vrijheid, de gasten en haar collega’s houdt. 

Ilias en Nathan zijn behalve plezante kameraden ook de vaste barkeepers van dienst. Met passie en enthousiasme serveren ze alles wat je wenst en met de glimlach springen ze daarnaast nog bij waar het nodig is. 

Nancy ontvangt nieuwe bezoekers en slaagt erin elke keer de juiste snaar te raken. Als je bij ons op je gemak bent, goed geïnformeerd en helemaal ontspannen, dan ligt het aan Nancy. 

Piet programmeert de concerten, linkt wereldmuziek met wereldkeuken alsof het niks is, overstijgt grenzen en bouwt bruggen. Muziek is de lijm, la petite fabriek het kader en de Eurometropool de achtergrond. 

Kathleen en Damien zijn de redders in nood als die nood het hoogst is. De helpende handen die elk project nodig heeft. Ze maakten de geboorte van La Petite Fabriek mee, en zijn tot grote vreugde van iedereen gewoon gebleven.

Neem contact op

"It's our mission to lift your spirits"