Maak kennis met de praktische indeling
van La Petite Fabriek

Scholen, gezelschappen, groepen, vrienden, artiesten, feestvierders, families, gezinnen, bedrijven … mensen. Ze zijn welkom in La Petite Fabriek. Allemaal. Stuk voor stuk. We zijn flexibel en we beschikken over een schitterend decor waarin heel veel mogelijkheden zijn. Alles is bespreekbaar en een aantal plaatsjes, hoekjes of stekjes lenen zich perfect voor uiteenlopende toepassingen. Misschien zelfs zaken waar we zelf nog niet aan gedacht hadden.

Dit is een overzicht, in willekeurige volgorde. Het lijkt vanzelfsprekend maar we vermelden het graag nog even: je vindt bij ons alle recente audiovisuele apparatuur, projectieschermen, whiteboards, flipcharts, beamers, dvd-spelers en overal draadloos internet.

Sanitaire voorzieningen zijn up-to-date en meer dan voldoende aanwezig.

Dit overzicht schept een beeld. En enkel dat. De echte sfeer, die kom je best gewoon even opsnuiven. Voor bedrijven maken wij graag offertes op maat. Verenigingen met een sociaal karakter, of die maatschappelijke betrokkenheid en duurzaamheid stimuleren, mogen op aangepaste prijzen rekenen.

Alles is bespreekbaar. Neem contact op om te reserveren, klik hier

Onze ruimtes voor teambuildings, events, vergaderingen,...

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Grote polyvalente zaal

Er schuilt karakter in het hout van de voormalige schuur van de Ferme du Beauregard. Originele bakstenen en een massieve dakconstructie waaronder twee houten podia een plaats hebben gevonden, dit is niet voor niets onze ‘spektakelzaal’.

Veelzijdigheid troef dus, in deze polyvalente zaal.

 • Basis-lichtset (console + spots) en Mackie-geluidsinstallatie
 • Lengte: 15 m
 • Breedte: 8 m
 • Hoogste punt: 12 m
 • Podia: 6x4 m
 • Zittend: 100 personen
 • Staand: 150 personen
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

De auberge

In deze ruime huiskamer met open keuken, eetplaats, bar en haardvuur moet je niet heel veel inspanningen leveren om het gezellig te maken. De aanwezige 35 (zittend) tot 80 (staand) personen zullen dat beamen.

Hier ontspan, werk, vergader of brainstorm je in intieme sfeer met een kleinere groep mensen. De atypische en warme inrichting brengen gegarandeerd de leukste ideeën en gesprekken naar boven. 

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

De kleine zwarte auberge

De sfeer van een plaatselijk café? Heimwee naar de huiskamerfeestjes met de familie? Gezellig tafelen, iets of drinken in aangenaam gezelschap? Even rust? Chillen, ontspannen of gewoon de vergadering verderzetten in een ander decor? Hier kan het allemaal.

In de zomer waan je jezelf in de volle natuur, terwijl we in de winter een klein beetje terugplooien en er een knusse ruimte van maken. Ben je hier met vrienden of collega's? Gezelligheid troef!

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

De vergaderzolder

Boven het hoofdgebouw, onder het houten dak. Een vergadering, lezing of seminarie krijgt er een nieuwe dimensie door. Tot 60 aanwezigen vinden een zitplaats in deze toplocatie van 100 m². 

Het houten dak zorgt instant voor een aparte en knussere sfeer dan de standaard vergaderruimtes.

Kom gerust op voorhand eens een kijkje nemen om te zien of deze ruimte geschikt is voor jouw activiteit. 

Image
Image
Image
Image
Image

Het ateljee

Ooit een opslagplaats en tegenwoordig vooral de transparante locatie voor vergaderingen,creatieve ateliers, stages, dans of een tentoonstelling. Licht én ruimte, in sfeer. Op 60 m² kunnen makkelijk 16 personen zittende en 30 personen staan. 

Ons Ateljee is ideaal om jouw creatieve geest en talenten te delen met anderen. We luisteren graag naar jouw plannen en ideeën om er samen een tof event van te maken. 

 

Image
Image
Image

Kleine vergaderzaal 

Onze kleinste ontmoetingsruimte, waar je je omringt voelt door de meest exotische stoffen van overal ter wereld... Een ideale plaats voor een vergadering of brainstorming in "petit comité".

Een knusse ruimte, onder het dak die zich perfect leent voor een goed gesprek, vergadering of opleiding in kleine groep. 

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

De buitenruimtes

De ‘koer’ is het hart van de vierkantshoeve. Omringd door onze gebouwen en enkel bedekt door de hemel zelf, is dit zonder meer een toplocatie voor recepties, optredens of gewoon een terrasmomentje.

Naast de koer hebben we tal van leuke en ontspannende plekjes, om even te ontsnappen in de natuur. Een huwelijksceremonie in het bos, een optreden in het groen of een kamp met leuke activiteiten voor kinderen? We zijn flexibel en denken graag mee. 

Overnachten in La Petite Fabriek

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Het woonwageneiland

We moeten onszelf intomen om hier niet gewoon in te trekken. Dit is een andere wereld, waarin vier roulottes of woonwagens de hoofdrol spelen. Oude boerenkarren, volledig getransformeerd tot nieuwe, duurzame, ecologische en uiterst comfortabele kampeerwagens. Wie het bosje betreedt, stapt binnen in een wereld van verbeelding en natuurlijke schoonheid. De woonwagens kunnen apart of samen verhuurd worden.

Centraal tussen de vier roulottes ligt een klein podium (30 m²) dat vraagt om ontmoeting.

 • tweepersroulotte
 • vierpersoonsroulotte
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

De slaapkamers

In de veestallen van vroeger vind je vandaag zes knusse en smaakvolle ‘hotelkamers’. Minimalistische rust, de sfeer van contemplatie, een tikkeltje kloosters misschien? Jawel, maar ook alle nutsvoorzieningen en apart sanitair. Andersvaliden vinden hier een kamer op hun maat.

 • Vier tweepersoonskamers (één slaapkamer met dubbel bed en drie slaapkamers met eenpersoonsbedden)
 • Twee vierpersoonskamers met dubbel bed en stapelbed
Image
Image
Image
Image
Image

De slaapzolder

Boven de individuele kamers, in wat ooit de hooizolder was, is vandaag de gemeenschappelijke slaapzaal ondergebracht. Het hooi maakte plaats voor een centraal sanitair blok. Geen discussie over wie in welke kamer slaapt, maar allen samen in 1 grote zaal. Tot tien personen kunnen hier een heerlijke nacht doorbrengen. 

Heb je met deze ruimte te weinig plaats? Geen probleem, La Petite Fabriek beschikt nog over andere slaapmogelijkheden. 

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Gîte les rêves de Lili

Dromen bereik je wel vaker via onhandige trappen. De beloning is dan ook passend. Onze gîte is het meest recente meesterstukje op het terrein. De dromen van lili hebben ziel, klasse en eyecatchers op overschot. Let op de zelfgemaakte stalen deuren met authentiek gekleurd glaswerk, de speelse mix van texturen, de knipoog naar art deco … Heerlijk, rijk, opvallend, organisch, knus … er zijn amper voldoende woorden om dit kunststukje in te vatten.

Kom het vooral zelf eens ontdekken, zouden we voorstellen.

Eigenheid... 

...daar draait La Petite Fabriek om. Op elke locatie, in elke ruimte, achter elke deur ligt de eigenheid van de mensen die mee creëerden, meewerkten en meedachten tijdens de realisatie. De eigenheid die bezoekers eraan toevoegen ook. Het geheel van al die indrukken is de echte waarde van elke plekje.