Zon 26/02: Sunday Blues Club - Duo Vanhaverbeke/Spruyt & Trio Chaim Rosenbaum

Trio Chaim Rosenbaum
Image

Kaat Vanhaverbeke en Marjolein Spruit leerden mekaar kennen aan het koninklijk Conservatorium van Den Haag. Met een frisse blik laten ze nieuw en onbekend repertoire horen uit de rijke klankenwereld van accordeon en viool.

Met poëtische en schilderachtige muziek (van o.a. Martijn Padding, Sergej Berinski, J.S. Bach en Kaat Vanhaverbeke zelf) voeren ze het publiek langs verschillende landschappen en stemmingen. Dicht bij huis of net iets verder.

Het Trio Chaim Rosenbaum bestaat uit de tot de verbeelding sprekende Oekraïense zanger/gitarist, de Noord-Franse accordeoniste Clémence Vandaele en de Oekraïense klarinettist Ostap Bachynskyy. Ze brengen een bijzondere muzikale wandeling langs de nostalgische steegjes van het oude Lemberg (Lviv) en de muzikale nachten in de Kazimierz-wijk van Krakow. Verwacht je aan een bij momenten intimistisch maar evengoed aanstekelijk liedjesprogramma van oude traditionele en vaak vergeten liederen.

Je kan de concerten eventueel combineren met het brunch buffet van Eva’s Flavour. En wie weet past daar tussenin wel een wandeling. Wij hebben alvast een grote en een kleine lus rond La Petite Fabriek.