Zon. 13/02: 'Radio Ruthenia' ; een namiddag rond de muziek, cultuur en geschiedenis van Centraal-Europa

Chaim

Meer dan ooit staan landen zoals Oekraïne, Polen en de Balkan (weer) helemaal in de picture. Helaas bestaan over Centraal-Europa ook heel wat stereotypes, en dat terwijl deze landen op cultureel en historisch vlak bijzonder boeiend zijn. Het project ‘Radio Ruthenia’ wil precies door laagdrempelige activiteiten een andere kijk geven op Centraal-Europa.

Het programma :

14.00 : Welkom met koffie, thee en taart ; klaargemaakt door onze vrienden uit Polen en Oekraïne

14.00-15.00 : Muziek met Ivica Vucelja (Servië, accordéon) en Basilio Mumako (Ukraine, bandura).

15.00-15.45 : ‘Reizen in Centraal-Europa ; Tussen avontuur en nostalgie’ door Benoit Destrebecq. Benoit woont in Doornik maar heeft een bijzondere passie voor reizen doorheen Centraal-Europa en het vroegere Oostblok.

15.45-16.00 : Muziek met Ivica & Basilio

16.00-16.45 : « Rappelle-toi Barbara » is de naam van een documentaire/expo waarmee de Noord-Franse cineaste Maureen Ragoucy een aantal vrouwen interviewde die na WOII Rusland of Oekraine ontvluchtten. Ze presenteert het verhaal van Janine Webbers die wegvluchtte uit Lvov…

16.45-17.00 : Muziek met Clémence Vandaele, accordeoniste uit Rijsel, en gepassioneerd door muziek uit Oost-Europa

17.00-18.30 : concert van Chaim Rosenbaum (zang, gitaar) en Dmytro Mychaliuk (accordéon). Dit duo brengt traditionele liederen uit Polen en Oekraine. Voor een aantal nummers zullen ze ook worden begeleid door enkele muzikanten van het Orchestre International du Vetex.

18.30 : Mogelijkheid om te proeven van een heerlijke ‘Bortsch’ soep. De toegang voor deze namiddag is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt geapprecieerd.

Alle info & reservatie via piet@lapetitefabriek.be - +32.476.256779