Don. 06.04: Bar Mundial met 'Amsterdam Klezmer Band'

akb

De Amsterdam Klezmer Band begon in 1996 als een groep straatmuzikanten die traditionele Jiddische muziek speelde. 25 jaar later is de band uitgegroeid tot een internationaal gevierde band met een ijzersterke live reputatie.

Gedurende die tijd is de band erin geslaagd om altijd op de radar te blijven en over de hele wereld te toeren. Intussen hebben ze een publiek opgebouwd van kenners die al vele jaren van hen houden. Hun muziek inspireert collega-muzikanten van uit Latijns-Amerika tot aan Rusland, wat resulteert in vele kleurrijke AKB-covers die vindbaar zijn op YouTube.

Intussen heeft de band maar liefst 19 albums uitgebracht en vele succesvolle samenwerkingen gedaan met onder andere Söndörgő. Amsterdams Andalusisch Orkest, Galata Gypsy en Lilian Vieira. De Amsterdam Klezmer Band geeft klezmer een nieuw geluid door hedendaagse stijlen en technieken met elkaar te vermengen, met als belangrijkste invloeden Balkan en Oriëntaalse muziek. De band houdt hun muziek fris, urgent en vooral dansbaar wanneer ze het podium betreden.

Reserveer je tickets hier:

https://www.billetweb.fr/bar-mundial-avec-met-amsterdam-klezmer-band-nl