Concert 'Guillaume Ledent Quartet'

Concert 'Guillaume Ledent Quartet'

Op donderdag 11 november stellen we u graag het ‘Guillaume Ledent Quartet’ voor. Een boeiende en veelzijdige muzikale namiddagvoorstelling met één van de meest interessante muzikale figuren uit de regio Doornik.

Guillaume Ledent is afkomstig uit Doornik, maar put muzikaal maar wat graag uit zijn gemengde Belgisch-Poolse roots. Met zijn quartet presenteert hij een voorstelling waar de muzikale kwaliteit zo vanaf spat: moeiteloos wordt er gewisseld tussen hedendaags en tegendraads Frans chanson, lofi pop met een sausje folk en jazz erover heen.

Zijn eerste twee albums kenden de voorbije jaren behoorlijk wat weerklank in de Franse en Waalse media, en met zijn band ging hij uitgebreid toeren in het zuiden van het land, Frankrijk maar even goed Zwitserland of Marokko. Zijn voorstelling ‘Dérange ta chambre’ is dan weer specifiek gericht op een uitgesproken familiaal publiek.

Maar met zijn ‘Guillaume Ledent Quartet’ speelt hij op Wapenstilstand een voorsmaakje uit zijn te verschijnen album ‘Fancy Fair’ dat begin 2022 wordt uitgebracht. Voor liefhebbers van Alain Souchon, Suarez, Saule, Sting of Tom Pintens…