Leren & ontdekken
zonder grenzen

LPF is de ideale uitvalsbasis voor bos of stads-klassen voor leerlingen uit de lagere school. Evenzeer voor bezinningsdagen of andere werkmomenten voor leerlingen uit de middelbare school. 

De locatie combineert gemakkelijk de rust van het groen, pittoresk dorpje Froyennes met de charmes en het cultureel erfgoed van de stad Doornik. De hoeve zelf heeft ook zijn troeven: een woonwagenpark, verschillende atelierruimtes, de theaterzaal, avontuurlijke speelvelden, …

Wie wil kan gebruik maken van onze educatieve koffers: een reis door het museum, een Middeleeuws spel op de Grote Markt, een spannend bosspel, een fotozoektocht in het dorp, … Een mooi aanbod met duidelijke instructies en uitdagend spelmateriaal. Voor wie dat kiest, hebben wij ook extra animatoren die in ateliers verder werken op onze koffers en jullie mee op sleeptouw nemen rond de thema’s muziek, beeld, geschiedenis, koken, bouwen, ... Wij zoeken met jullie graag naar de meest passende formule voor je school.

La Petite Fabriek ligt op de grens tussen Vlaanderen en Wallonië. Een troef die we graag gebruiken. Via spel en ontmoeting wordt de tweede taal op een eenvoudige en natuurlijke manier ingezet. Een taalbad dat er echt toe doet: samen koken, de weg vragen, een raadsel oplossen, een voetbalwedstrijd winnen, een muziekstukje schrijven, … Samen leven en samen leren brengt communicatie vanzelf op gang. We vinden het fijn als Vlaamse klassen en Waalse klassen sámen bij ons op vakantie komen. De aangeboden activiteiten werden tweetalig ontwikkeld en zetten extra in op taal en communicatietechnieken. Maar het is vooral het samenzijn zelf dat het verschil maakt. Taal en cultuur wordt gedeeld. Groepsdynamiek wordt versterkt. Nieuwe vriendschappen ontstaan. Ook achteraf helpen we jullie graag op weg om van deze ontmoeting een echte levende en blijvende correspondentie te maken en verder duurzaam uit te bouwen.

De accomodatie omvat:

La grange (polyvalente spektakelzaal)

De voormalige schuur van de Ferme du Beauregard werd omgebouwd tot een grote karaktervolle spektakelzaal die is ingericht met twee houten podia. De zaal ligt op het gelijkvloers en biedt uitzicht op de binnenkoer. We legden een parketvloer aan uit gerecupereerd zwarthout, de massieve dakconstructie werd behouden en gerestaureerd, de originele bakstenen muren werden behouden.
Door het vele gebruik van hout heeft deze spektakelzaal een uitstekende akoestiek en dus uitermate geschikt voor (semi)akoestische concerten, theater of lezingen. De aanzienlijke nokhoogte biedt ook mogelijkheden voor circus en dans. De spektakelzaal is uitgerust met een basis-lichtset (console + spots) en Mackie-geluidsinstallatie.

Technische specificaties:

 • Lengte: 15m
 • Breedte: 8m
 • Hoogste punt: 12m
 • Podium: 6x4m
 • Totale oppervlakte zaal:
 • Capaciteit zittend: 100 personen
 • Capaciteit staand: 150 personen

Het atelier (werk- en exporuimte)

Vroeger één van de opslagplaatsen van de Ferme du Beauregard, op de benedenverdieping van wat nu onze slaapzolder is geworden. Deze voormalige hangar werd omgebouwd tot een sfeervolle werkruimte met heel veel lichtinval. De zijwanden zijn volledig in glas, net zoals de monumentale poorten van de schuren en de stal. Je kan er straal doorheen kijken, en dan zie je mooie omgeving eromheen: de beschermde watermolen, onze tuin en de historische binnenkoer.

Dit werkatelier is uitermate geschikt voor workshops, creatieve ateliers of zelfs stages rond dans en lichaamsexpressie. Dé perfecte plaats voor een tentoonstelling.

Technische specificaties:

 • Opp: 60m²
 • Capaciteit: 30 mensen staand

De vergaderzolder

Grote vergaderruimte op de zolderverdieping van het hoofdgebouw, met een aparte knusse zithoek en kitchenette. Houten dak tot in de nok uitgewerkt. De vloeren zijn van marmercomposiet. De op maat gemaakte wandkast, de vergadertafels en stoelen en de koperen licht-armaturen zijn unieke designstukken van bevriende kunstenaars en ambachtslieden. Deze ruimte is geschikt voor vergaderingen, seminaries, lezingen,…

Technische specificaties:

 • Opp: 100m²
 • Capaciteit: 60 mensen zittend

De cinéma

Een knusse cinémahoek met authentieke zelf- gestoffeerde cinéma-zeteltjes , gerecupereerd uit een Parijse bioscoop.

SAMEN WERKEN & SAMEN LEVEN

Froyennes en Doornik bieden tal van mogelijkheden om van jouw bosklassen een onvergetelijke week te maken. La Petite Fabriek stelt met jullie graag een pakket op maat samen. We ontwikkelden een aantal spelkoffers waarmee je zelfstandig aan de slag kan. Wie liever zelf een eigen programma samenstelt, kan vrijblijvend tips vragen. Je kan ook intekenen voor extra animatoren die passende workshops aanbieden. De inspirerende locatie en het charmante dorpje zijn een uitdagend vertrekpunt. Stad Doornik ligt op 3 km afstand en brengt een extra waaier aan mogelijkheden aan.

Een greep uit ons aanbod

 • een spannend tikspel in het bos waar tactiek en woordenschat je extra voordeel oplevert
 • fotozoektocht in het dorp die je spreekdurf voorzichtig aanwakkert
 • pannenkoekenkoffer met enkel maar instructies in jouw tweede taal
 • geanimeerde, creatieve reis door het bijzonder fraaie Palais des Beaux Arts in Doornik
 • bezoek aan het Vivarium met tweetalige zoekopdrachten over dieren en hun habitat
 • tocht door de historische stad met bezoek aan het belfort en/of de kathedraal
 • inleefspel op de Grote Markt dat focust op de gildehuizen en de Middeleeuwse ambachten
 • crea-workshops op maat met aansluitend forum in de theaterzaal, optreden of expo voor en door kinderen

Alle activiteiten zijn in beide talen ontwikkeld. Je kan er ook voor kiezen om het volledig pakket in de eigen m oedertaal te gebruiken. Het taalbad en de kans tot uitwisseling willen we graag stimuleren, maar is zeker geen verplichting. Je kan ook enkel met je eigen klas of school bij ons op logement komen. Wie intekent ontvangt onze gratis lesmap met extra tips en concrete werkfiches. Ook de instructies die bij de koffers horen, sturen we jullie vooraf digitaal door.