Overnachten
in een uniek kader

La Petite Fabriek is ook een ideale plaats voor een origineel kortverblijf of een weekje overnachten in een ‘ander’ kader. We bieden verschillende vormen van logement aan. Zo kan je de slaapruimtes bijvoorbeeld in onderling overleg zowel afzonderlijk als samen huren.

Hierbij onze overnachtingsmogelijkheden even op een rijtje:

Beneden-Dortoir

2 persoonskamer

4 persoonskamer

De oorspronkelijke veestallen zijn getransformeerd tot 6 knusse, bijzonder smaakvol ingerichte ‘hotelkamers’. Ze werden bedacht in de stijl van Le Corbusier als minimale slaapkamers met afzonderlijke sanitaire voorzieningen. Binnen streefden we de rust van een klooster na, de bestaande piepkleine ramen werden omgewerkt tot kijkgaten die dienst doen als lichthapper. Elke cel schuift met kleine gewelfsteentjes als een schoendoos onder het plafond door, waardoor de integriteit van de ruimte bewaard bleef.

Er zijn 4 tweepersoonskamers, waarvan 3 met telkens met 2 eenpersoonsbedden en 1 kamer met een dubbel bed. Daarnaast zijn er ook 2 kamers voor 4 personen: met een tweepersoonsbed en een stapelbed. Eén van de kamers werd ook specifiek ingericht voor andersvaliden.

De originele ruwe bakstenen gewelven, die volledig intact zijn gebleven, verbroederen harmonieus met de donkerbruine kalksilex-muren en de op maat gemaakte meubelcreaties en licht-objecten. Het zorgvuldig uitgekozen kleurenpallet, de zelf-ontworpen en zelf-vervaardigde meubelstukken én de decoratieve objecten gemixt met vintage-vondsten en tweedehandsspullen, maken van elke kamer een uniek kunstwerkje.

Boven-dortoir

De bovenruimte van wat vroeger de veestal was, en dienst deed als hooizolder, vormden we om tot een gemeenschappelijke slaapruimte rondom een centraal sanitair blok dat volledig is opgetrokken in zwarte kalksilex. Er zijn twee dubbele douches en een toilet. Er is plaats voor een 10-tal volwassenen of kinderen.

Ook deze bedden en creaties werden zelf ontworpen. Alles werd bovendien geschilderd volgens het unieke ‘Farrow and Ball’-kleurenpallet, wat zorgt voor een zachte en diepe uitstraling.

Ilot des Roulottes

Al zeggen we het zelf, achteraan verscholen in het bosje is ons woonwageneiland zonder meer hét paradepaardje van La Petite Fabriek. Je komt er in een andere wereld met 4 unieke roulottes of houten woonwagens. Ze werden vervaardigd uit oude boerenkarren en volledig getransformeerd tot nieuwe, duurzame, ecologische en uiterst comfortabele kampeerwagens. Wie het bosje betreedt, gaat binnen in een wereld van verbeelding en natuurlijke schoonheid.

Er zijn 3 roulottes die verhuurd worden als slaapwagen, een vierde woonwagen doet dienst als sanitaire ruimte met twee gescheiden douchecellen en afzonderlijke toiletten. De woonwagens werden stuk voor stuk met heel veel zorg en vakmanschap gebouwd en ingericht met ontzettend veel smaak voor schoonheid en detail.

De liefde voor groen vind je zowel terug in de architectuur alsook in de aankleding met het warme hout, de kalksilex-bekleding, het gebruik van Marrokaanse handgemaakte zelliges en het op maat gemaakte meubilair.
De woonwagens kunnen apart als samen verhuurd worden.

La Roulotte du Coeur

Een op-en-top ‘romantische’ woonwagen geschikt voor twee personen met een dubbelbed. Er is een aparte wastafel en een frigootje. De woonwagen wordt verwarmd met een houtkachel. Er is een dakterras met groendak van waaruit je een prachtig zicht krijgt op het bosje.

La Roulotte du Vitrail

Een woonwagen met heel mooie ‘glas-in-lood’-ramen die is geschikt voor vier personen. Er zijn twee onafhankelijke slaapcompartimenten met eigen terras, dubbel bed en gemeenschappelijke frigo. Er wordt verwarmd met electriciteit.

La Roulotte des Ducs

Een ‘luxe’-woonwagen geschikt voor vier personen. Je hebt er eigen sanitaire voorzieningen en een apart zithoekje rondom een houtkachel. Er is een groot buitenterras.