Creëren &
presenteren

La Petite Fabriek is ook een uitstekend en aantrekkelijk labo en toonplek voor grensoverschrijdende cultuur.

Maar La Petite Fabriek wil artiesten ook uitnodigen om met elkaar in dialoog te gaan en op zoek te gaan naar iets nieuw, minder voorspelbaar en grensoverschrijdend: een kijk op Vlaanderen én Wallonië, aandacht voor kunst en cultuur uit verschillende Europese regio’s, sociaal én toegankelijk.

Binnen onze renovatie probeerden we om La Petite Fabriek om te bouwen tot een interessante en grensoverschrijdende plaats voor artiesten. Een overzicht van de ruimtes die we ter beschikking hebben:

'La Grange’ (polyvalente spektakelzaal)

De voormalige schuur van de Ferme du Beauregard werd omgebouwd tot een grote karaktervolle spektakelzaal die is ingericht met twee houten podia. De zaal ligt op het gelijkvloers en biedt uitzicht op de binnenkoer. We legden een parketvloer aan uit gerecupereerd zwarthout, de massieve dakconstructie werd behouden en gerestaureerd, de originele bakstenen muren werden behouden.

Door het vele gebruik van hout heeft deze spektakelzaal een uitstekende akoestiek en dus uitermate geschikt voor (semi)akoestische concerten, theater of lezingen. De aanzienlijke nokhoogte biedt ook mogelijkheden voor circus en dans.

De spektakelzaal is uitgerust met een basis-lichtset (console + spots) en Mackie-geluidsinstallatie.

Technische specificaties:

 • Lengte: 15m
 • Breedte: 8m
 • Hoogste punt: 12m
 • Podium: 6x4m
 • Totale oppervlakte zaal:
 • Capaciteit zittend: 100 personen
 • Capaciteit staand: 150 personen

Het ‘atelier’ (werk- en exporuimte)

Vroeger één van de opslagplaatsen van de Ferme du Beauregard, op de benedenverdieping van wat nu onze slaapzolder is geworden. Deze voormalige hangar werd omgebouwd tot een sfeervolle werkruimte met heel veel lichtinval. De zijwanden zijn volledig in glas, net zoals de monumentale poorten van de schuren en de stal. Je kan er straal doorheen kijken, en dan zie je mooie omgeving eromheen: de beschermde watermolen, onze tuin en de historische binnenkoer.

Dit werkatelier is uitermate geschikt voor workshops, creatieve ateliers of zelfs stages rond dans en lichaamsexpressie. Dé perfecte plaats voor een tentoonstelling.

Technische specificaties

 • Opp: 60m²
 • Capaciteit: 30 mensen staand

De auberge

In wat vroeger het woonhuis was van de Ferme du Beauregard, maakten we nu een heel knusse en huiselijke ‘auberge-keuken’, een ruimte die enerzijds is uitgerust als keuken en anderzijds als barruimte. Je kan zitten keuvelen in onze barruimte, een knusse en huiselijke kamer met houtvuur. Maar je kan ook actief koken in onze keuken. Ideaal geschikt voor kleinere groepen die in een meer intieme sfeer willen werken, vergaderen of brainstormen.

Bij de inrichting werd uitsluitend gewerkt met natuurlijke ambachtelijke materialen zoals, kalksilex, tadelakt, zelliges, recuperatiehout en handgeweven textiel. Dit zorgt ervoor dat de ruimte een heel gezellige en warme sfeer uitademt. Je kan er op adem komen, je kan er koken, je kan er proeven van onze Moinette van het vat, of je kan er eventueel zelfs dansen op wereldse muziek…

Technische specificaties:

 • Opp: 70m² (keuken-gedeelte) + 45m² (auberge)
 • Capaciteit: 80 mensen staand

De kleine zwarte auberge

Dit is een overdekte schuur met open dak tot in de nok uitgewerkt. Vroeger deed deze ruimte dienst als ‘buitenschuur’, nu heb je er een prachtig uitzicht op de weidetuin en onze binnenkoer.

Deze ruimte is geschikt om bij mooi weer in een uniek, natuurlijk kader te werken of te vergaderen. ’s Winters wordt de schuur met een uniek modulair systeem afgesloten en wordt het een knusse gezellige plek, waar je jezelf kan verwarmen aan een pelletkachel.
Hier kunnen kleinere groepen vergaderen, werken of gewoon verder chillen als de dagtaak erop zit.

Technische specificaties:

 • Opp: 60m²
 • Capaciteit: 80 mensen staand, 40 mensen zittend

Het grote podium op de binnenplaats

Wie kent er niet het sprekende beeld van een binnenkoer van een boerderij met, hoe kon het anders, de mesthoop die opwelt als een bult uit een berg… Op de plaats waar vroeger de mesthoop zachtjes lag te smeulen, bouwden wij een houten podium of terras, u kiest maar wat u wil. Ideaal om ’s zomers aan een tafeltje te zitten genieten van de zon, of ook prima geschikt als podium bij buitenactiviteiten.

Technische specificaties:

 • Opp: 60m²

Het kleine podium in het bos

Ons ‘Ilot des Roulottes’ ligt heimelijk verscholen in een bosje achter La Petite Fabriek… Temidden de 4 woonwagens creëerden we ook een klein houten podium. Een ideale ontmoetingsplaats voor mensen die verblijven in de roulottes, maar evenzeer een perfecte plek voor een buitenactiviteit, een klein akoestisch concert.

Technische specificaties:

 • Opp: 30m²